Google search

Кафедра кардіології НМАПО імені П.Л. Шупика разом з ГО «Асоціація серцево-судинної допомоги сімейної медицини» та РК «Київ Столиця» 28 березня 2019 року провели засідання Клубу сімейного лікаря у м. Рівне.

85 лікарів були поділені на невеликі групи по розбору клінічних випадків з хронічної серцевої недостатності, гіпотензивної терапії, гастропатії, бронхіальної астми, нефропатії. Велику цікавість викликала доповідь доц. Давидової про особливості лікування порушень ритму серця у вагітних. Для сімейних лікарів та терапевтів - це складний стан вагітних. Але виникає питання чи завжди необхідно призначати антиаритмічні препарати таким хворим і чи це дійсно є патологічним станом при гормональному дисбалансі? На всі ці та інші подібні  питання лікарі отримали відповіді.

«Страшні» слайди присвячені  виразці дванадцятипалої кишки у курців представила проф. Бондаренко з ЛНМУ імені Данила Галицького. Ця категорія пацієнтів має проблеми не лише з захворюваннями дихальної системи, але з виразковою хворобою також. Цікавою інформацією виявився негативний вплив інгібіторів АПФ на слизову шлунку та відсутність негативного впливу аспірину на шлунково-кишковий тракт у дітей.

Після закінчення засідання всі учасники отримали сертифікат встановленого зразка.