Google search

На кафедрі психіатрії, психотерапії та медичної психології продовжується впровадження навчальної частини Програми ВООЗ щодо заповнення прогалин в галузі охорони психічного здоров'я (WHO Mental Health Gap Action Programme - mhGAP).

Метою цієї програми є розширення служб для лікування психічних і неврологічних розладів, а також розладів, пов'язаних з вживанням наркотиків та інших психоактивних речовин, особливо в країнах з низьким і середнім рівнем доходу. Особливість mhGAP полягає в адаптації і алгоритмізації оцінки, терапії та подальшого спостереження пацієнтів з психічними розладами, зокрема для лікарів загальної практики, медичних та практичних психологів та інших неспеціалізованих постачальників медичних послуг.

У процесі втілення цієї програми в життя під час проведення ПАЦ по медичній психології 11.03 - 09.04.2019 року на кафедрі було проведено семінар з елементами тренінгу. Асистент кафедри, к.мед.н. С. Чумак представив алгоритми оцінки, ведення, терапії та подальшого спостереження хворих на депресивні розлади з розбором на конкретних клінічних прикладах для медичних психологів, розроблених спеціалістами ВООЗ.   

Кафедра продовжує переклад і адаптацію матеріалів програми mhGAP для розробки окремої програми циклу ТУ для підготовки лікарів загальної медичної практики, неврологів, медичних та практичних психологів та психотерапевтів.