Google search

11 - 12 квітня 2019 року в Києві проходив традиційний конгрес Асоціації судинних хірургів, флебологів та ангіологів України. В цьому році він був присвячений 80-річчю з дня народження професора І. Сухарєва – засновника судинної хірургії та флебології України.

Конференція об’єднала понад 200 представників хірургічної спільноти України, країн ближнього (Грузія, Білорусь) та дальнього (Словаччина, Польща, Німеччина, Англія, Іспанія) зарубіжжя для обговорення актуальних питань сучасної хірургії магістральних та периферичних артерій, венозної та лімфатичної системи та синдрому діабетичної стопи.

НМАПО імені П. Л. Шупика на цьому заході представляв колектив кафедри хірургії та судинної хірургії на чолі з завідувачем кафедри, д. мед. н., професором Сергієм Саволюком.

У рамках наукової програми пленарного засідання «Інноваційні підходи в лікуванні хронічних захворювань вен» була представлена кафедральна доповідь асистента кафедри, к.мед.н. В. Горбовця за матеріалами виконаної під керівництвом професора Саволюка кандидатської дисертації – «Можливості ендовенозного електрозварювання в лікуванні варикозної хвороби нижніх кінцівок», яка представила інноваційний досвід кафедри хірургії та судинної хірургії щодо застосування технології електрозварювання живих біологічних тканин для малоінвазивного та малотравматичного хірургічного лікування варикозної хвороби вен нижніх кінцівок та її ускладнень.

На іншій науковій секції «Естетична флебологія» д.мед.н., доцент В. Ходос представив доповідь – «Склеротерапія в лікуванні телеангіектазій та ретикулярних вен», яка продемонструвала накопичений досвід кафедри хірургії та судинної хірургії щодо малоінвазивних можливостей пункційної ехо-контрольованої склерооблітерації в амбулаторній хірургії варикозної хвороби різних стадій та її клінічних проявів.

Доповіді та мультимедійний супровід викликав жваве обговорення серед аудиторії та інших доповідачів, що є свідченням високої оцінки наукової та практичної діяльності колективу кафедри.

Враховуючи, що представлені в доповідях інноваційні розробки колективу кафедри хірургії та судинної хірургії впроваджені в програму навчальних циклів тематичного удосконалення «Сучасні малоінвазивні методики в флебології» та «Основи та інновації судинної хірургії», то зацікавленість хірургічної спільноти дозволить забезпечити виконання навчально-виробничого плану в повному обсязі.