Google search

11 квітня 2019 р. у м. Київ в готелі «Прем`єр Палац» при сприянні МОЗ України, НАНМ України, НМАПО імені П. Л. Шупика, Національного інституту фтизіатрії і пульмонології імені Ф.Г. Яновського та Асоціації фтизіатрів і пульмонологів України була організована та проведена VII науково-практична конференція «Актуальні проблеми лікування хворих на хронічне обструктивне захворювання легень».

На конференції обговорювалися питання сучасних актуальних проблем діагностики та лікування хронічних обструктивних захворювань легень.

У роботі конференції взяли участь більше 200 спеціалістів, а саме: пульмонологи, сімейні лікарі, алергологи та фтизіатри з усіх куточків України. Кафедра фтизіатрії і пульмонології Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика не лишилася осторонь. Організаційний комітет конференції очолив академік НАМН України, професор, завідувач кафедри фтизіатрії і пульмонології Юрій Фещенко, котрий був модератором цієї конференції.

Проект Національної настанови «Діагностика та лікування хронічного обструктивного захворювання легень при стабільному перебігу» представив чл.-кор. НАМН України, д. мед. н., професор В. Гаврисюк, а професор О. Дзюблик - проект Національної настанови «Діагностика та лікування інфекційного загострення хронічного обструктивного захворювання легень».

Доцент кафедри фтизіатрії і пульмонології Л. Юдіна зробила дві цікаві доповіді: «Коморбідність астми і ХОЗЛ: лікування загострення» та «Інфекційне загострення ХОЗЛ: що запропонувати пацієнту?», підкресливши роль вітчизняних виробників ліків у наданні ефективної медичної допомоги хворим із ХОЗЛ.

Отриманий досвід буде впроваджено в лікувальну та навчальну роботу кафедри фтизіатрії і пульмонології Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика, а матеріали науково-практичної конференції опубліковані в Українському пульмонологічному журналі та журналі «Астма та алергія».