Google search

Протягом 17 - 19 квітня 2019 року у Міжнародному виставковому центрі, за адресою м. Київ, Броварський проспект, 15, проходив X Ювілейний міжнародний медичний форум «Інновації в медицині – здоров’я нації». 



Серед головних питань, які розглядалися в ході форуму були наступні: медичні реформи та інноваційні технології, що впроваджуються в медичних закладах, зміни в системі безперервної медичної освіти. Ці та інші питання з представниками законодавчої та виконавчої влади обговорювали фахівці, діяльність яких пов’язана з медициною: вчені і лікарі різних спеціальностей, керівники закладів охорони здоров’я різних форм власності,  розробники нових технологій і IT-програм, виробники й постачальники обладнання для медичних закладів і лабораторій, медичних товарів і фармацевтичних препаратів.

В контексті вищеозначеної проблематики кафедра управління охороною здоров'я провела конференцію на тему:«Організація і управління охороною здоров'я 2019» з акцентуванням на питаннях сучасних стратегій кадрового забезпечення сфери охорони здоров'я. Модератори конференції: доктори медичних наук, професори О. Толстанов та В. Михальчук привітали присутніх та наголосили на актуальності поставлених питань. На конференцію були запрошені і присутні представники профільних кафедр Ужгородського національного університету та Івано-Франківського НМУ, Запорізької МАПО, Української військово-медичної академії, НМАПО імені П.Л. Шупика та інші.

Суттєвий внесок в організацію і проведення конференції зробили співробітники кафедри управління охороною здоров'я НМАПО імені П.Л. Шупика. Зокрема, в першій частині конференції професори кафедри О. Толстанов та В. Михальчук розкрили актуальність застосування механізмів державно-приватного партнерства в охороні здоров'я, професор І. Кринична обґрунтувала необхідність проведення реформування системи охорони здоров'я в Україні, професор Н. Гойда висвітлила проблеми перинатальної допомоги в управлінському контексті в розрізі регіонів нашої держави. Значний інтерес і активне обговорення викликали доповіді запрошених гостей із Запоріжжя та Івано-Франківська та інших.

Друга частина конференції також пройшла на високому рівні. Цікавими та змістовними були доповіді представників Академії - професорів О. Толстанова, В. Михальчука та І. Криничної, О. Децик із Івано-Франківського НМУ, О. Карчевської з Академії оцінки медичних технологій та інших учасників.

Виступи викликали неабиякий інтерес в залі серед слухачів, було багато запитань до виступаючих  на які останні дали вичерпні відповіді. В цілому, вважаємо, що конференція пройшла плідно та конструктивно для всіх сторін, дала можливість обмінятися досвідом і буде сприяти подальшому успішному реформуванню  медичної галузі України. Після конференції професор Михальчук подякував присутнім за співпрацю та вручив виступаючим дипломи доповідача.