Google search

11 - 13 квітня 2019 року в місті Києві проходила одна з наймасштабніших подій України - ІІІ Міжнародна неврологічна конференція «Advances in Neurology», керівником та незмінним організатором якої була професор кафедри неврології №1 НМАПО імені П.Л. Шупика, д. мед. н. Тетяна Слободін.

Професор доклала максимум зусиль, щоб захід був насиченим передовою інформацією про досягнення неврології - методи діагностики, лікування та профілактики неврологічних захворювань від найкращих науковців нашої країни та зарубіжжя.

Конференція зібрала багато сотен лікарів та науковців, і вже традиційно зал був повним всі три дні - з ранку до вечора учасники та гості слухали доповіді, брали участь у майстер-класах, відповідали на питання, обмінювалися досвідом.

Зі вступним словом до присутніх звернувся д. мед. н., професор, завідувач кафедри неврології №1 Юрій Головченко, почесний діяч науки та техніки. Багато з присутніх починали свою кар'єру з його незабутніх яскравих неврологічних лекцій та життєвих порад, тому зал дуже тепло зустрів свого вчителя.

Почесним гостем заходу став Макс Джозеф Хільц, професор неврології університету Ерланген - Нюрнберг, Інституту Неврології в Лондоні, Ікан школи медицини на горі Сінай в Нью-Йорку, відомий в світі спеціаліст з вегетативних розладів, який розповів про передові методи діагностики, лікування рідких та поширених захворювань вегетативної нервової системи, доповнюючи свою доповідь яскравими клінічними прикладами.

З цікавими доповідями виступали співробітники кафедри неврології №1 доцент кафедри, д. мед.н. Тетяна Насонова, доцент кафедри, д.мед.н. Альбіна Третьякова, доцент кафедри, к.мед.н. Наталія Самосюк, аспірант кафедри Володимир Костенко, клінічний ординатор кафедри Наталя Михайловська. Тетяна Слободін активно супроводжувала конференцію, виступаючи з доповідями як самостійно, так і в органічному тандемі з іншими лекторами.

Три дні неврологи, нейрохірурги, психіатри, кардіологи, терапевти, реабілітологи обговорювали найбільш контроверсійні питання неврології, питання, що знаходяться на межі спеціальностей, питання, відповіді на які чекають на своє відкриття у майбутньому. Розсіяний склероз, міастенія, епілепсія, запальні, судинні, інфекційні захворювання, вегетативні розлади, нейродегенерації - складні клінічні випадки, майстер-класи, блискучі доповіді. Безсумнівно, ця конференція є однією з найкращих в Україні і запам'ятається її учасниками новими знаннями, новим досвідом, приємною атмосферою та спілкуванням. З нетерпінням чекаємо на відкриття ІV Міжнародної неврологічної конференції «Advances in Neurology – 2020».