Google search

Новий освітній проект кафедри функціональної діагностики НМАПО імені П.Л. Шупика спільно з профільною кафедрою променевої діагностики ФПДО Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького – «Школа ЕКГ і клінічної аритмології».

Її мета полягає в підвищенні обізнаності кардіологів, терапевтів, сімейних лікарів з електрокардіографічної діагностики, а також ведення пацієнтів з порушеннями серцевого ритму. У Львові 20 квітня відбулося вже третє засідання школи. Його темою була оцінка електрокардіографічних артефактів, діагностика та лікування екстрасистолії і парасистолії. У школі взяли участь більше 70 лікарів з різних регіонів України.

Програму школи було побудовано за досвідом подібних заходів у Польщі, країнах Західної Європи і США, в яких модератори раніше мали можливість брати участь. Вона повністю базувалася на аналізі клінічних випадків. Значна частина часу була відведена самостійному аналізу та обговоренню оригінальних електрокардіограм слухачами під керівництвом модераторів. Доцент кафедри функціональної діагностики В. Куць провів майстер-класи «Нормальна ЕКГ. Особливі випадки» і «Розбір ЕКГ з екстрасистолією і парасистолією». Завідувач кафедри функціональної діагностики професор О. Жарінов присвятив свій майстер-клас визначенню механізмів серцевих аритмій на підставі аналізу ЕКГ, потреби в їх медикаментозній терапії чи катетерних втручаннях. Кілька клінічних розборів було проведено доцентами кафедри променевої діагностики ФПДО ЛНМУ імені Данила Галицького М. Сороківським і У. Чернягою-Ройко.

Головне враження від чудово організованої і проведеної у вихідний день школи – величезна потреба лікарів у якісному навчанні та їх потужна мотивація до самостійного професійного вдосконалення. А це, своєю чергою, є сильним стимулом для розвитку кафедр, вдосконалення викладачів та створення нових оригінальних освітніх проектів.