Google search

17 квітня 2019 року розпочав свою роботу X Ювілейний міжнародний медичний форум «Інновації в медицині – здоров’я нації». Організатори Міжнародного медичного форуму – Національна академія медичних наук України, Національна медична академія післядипломної освіти імені П. Л. Шупика та Компанія LMT.

Науково-педагогічні працівники кафедри організації і економіки фармації у межах форуму взяли активну участь у Всеукраїнській конференції «Концепція безперервного вдосконалення системи охорони здоров’я та національна стратегія охорони здоров’я – наріжні об’єднавчі складові розвитку»: професор Костянтин Косяченко; асистенти кафедри: Сабіна Аугунас та Іванна Саханда. Організатор конференції: громадська платформа «Українська медична експертна спільнота». Відкрили конференцію зі вступним словом: народний депутат України – Валерій Карпунцов, член поважної ради УМЕС – Володимир Мартинюк, президент НЛРУ, президент АСУ – Ірина Мазур, голова правління ВУЛТ – Микола Тищук та представник ПНСОЗ – Ігор Найда, які наголосили про збільшення тривалості якісного життя; забезпечення справедливого і рівного доступу до необхідних послуг зі збереження і поліпшення здоров’я; забезпечення чутливості до потреб громадян, що є неодмінними чинниками могутності держави, її економічного процвітання.

На конференції розглядались актуальні питання в медичній та фармацевтичній галузях: концепції безперервного вдосконалення національної системи охорони здоров’я України; діяльність платформи Національної стратегії охорони здоров’я; політика охорони здоров’я в ракурсі доказової політики; медичне право; права пацієнта; права професіоналів в охороні здоров’я; медицина і етика; міжнародна підтримка розбудови Національної системи охорони здоров’я.

Професор Костянтин Косяченко виступив з доповіддю: «Лікарські засоби та медичні вироби, фармація». Розкрив актуальні питання щодо імпортозаміщення і брендів, про інноваційні напрями, про ціни і доступність, якість та системи фармацевтичного обслуговування.

Активну участь взяли в обговоренні доповідей спікерів за напрямами: громадського здоров’я, лідерства і управління, кадрів фармацевтичної та медичної галузей, фінансування, медичного обслуговування і медичних технологій, лікарських засобів та медичних виробів, фармації та науки і інновацій.

Конференція пройшла плідно та конструктивно - розглянулись актуальні та проблемні питання розвитку та реформування системи охорони здоров’я в Україні та шляхи їх вирішення. Конференція запам'ятається новими знаннями, новим досвідом, приємною атмосферою та спілкуванням. З нетерпінням чекаємо на відкриття ХІ Міжнародного медичного форуму «Інновації в медицині – здоров’я нації».