Google search

18 квітня 2019 року відбувся освітній захід «Алгоритм діагностики та лікування епілепсії в практиці дитячого невролога». Цей захід проходив в новому форматі, у вигляді майстер-класу на тему «Ідіопатичні генералізовані епілепсії» з онлайн-трансляцією на Житомирську, Чернігівську, Черкаську, Вінницьку, Хмельницьку області.

Цей освітній майстер-клас проводив завідувач кафедри дитячої неврології та медико-соціальної реабілітації НМАПО імені П.Л. Шупика В. Мартинюк, доцент кафедри Т. Стеценко та завідувач відділення дитячої психіатрії В. Харитонов. Мета заходу була надати більшості дитячих неврологів  інформацію про сучасні діагностичні критерії встановлення діагнозу Епілепсія у дітей та її лікування. Даний захід був першим в програмі модулів по певним напрямкам в дитячій епілептології: генералізованим епілепсіям, фокальним епілепсіям, епілепсіям новонароджених та дітей раннього віку та коморбідним станам. Крім того, був розбір 4 клінічних випадків. В заході взяли участь близько 30 дитячих неврологів м. Києва та 40 дитячих неврологів з вказаних регіонів. Наприкінці заходу всі присутні отримали анонімні анкети із питаннями для оцінки якості та побажаннями щодо наступних тем.

Всі присутні висловили бажання продовжувати навчання в такому форматі і наступний модуль буде проводитися в вересні 2019 р. на тему: «Фокальні ідіопатичні епілепсії у дітей».