Google search

11 - 13 квітня в Одесі відбулася щорічна конференція «Актуальні проблеми сучасної діабетології», яка проводилася під егідою НМАПО імені П. Л. Шупика та Української діабетологічної асоціації.

Цього року конференція була, як ніколи, представницькою. У роботі взяли участь провідні вчені та клініцисти з різних країн світу - Сполучених Штатів Америки, Австрії, Угорщини, Великобританії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Литви, Азербайджану, Молдови та, звичайно, більше 300 лікарів з усіх регіонів України.

Конференцію відкрив вступною доповіддю про останні зміни в концепції надання допомоги хворим на цукровий діабет завідувач кафедри діабетології Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика член-кореспондент НАМН України, професор Б. Маньковський.

Під час роботи конференції були представлені нові підходи до лікування пацієнтів з цукровим діабетом (призначення інгібіторів НЗКТГ-2, комбіноване введення інсуліну і агоністів рецепторів ДПП-1 та ін.). Співробітники кафедри діабетології доцент Н. Жердьова, асистент О. Орлик виступили з доповідями про можливості постійного моніторування рівня глікемії, підходах до дієтотерапії. Особливий інтерес в учасників конференції викликав практичний розбір актуальних питань системи рембурсації інсуліну, який провела доцент кафедри діабетології, експерт МОЗ України з ендокринології І. Кондрацька, який одночасно за допомогою дистанційного зв'язку відвідали співробітники Міністерства охорони здоров'я України.

Учасники конференції відзначили високий рівень організації конференції. Матеріали конференції будуть опубліковані в найближчому номері журналу «Діабет. Ожиріння. Метаболічний синдром».