Google search

19 квітня 2019 р. у м. Київ відбулася «Українська школа медсестринства» під час Х Ювілейного міжнародного медичного форуму «Інновації в медицині – здоров’я нації».

У заході взяли участь співробітники НМАПО імені П. Л. Шупика. Кафедра сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги Інституту сімейної медицини була представлена к. мед. н. Н. Малютіною, яка презентувала доповідь на тему: «Анафілактичний шок: перша допомога. Компетенції медичної сестри».

У своїй доповіді к. мед. н. Малютіна приділила значну увагу сучасним принципам надання невідкладної медичної допомоги та проведенню профілактичних заходів щодо розвитку анафілактичного шоку. Враховуючи, що у конференції взяли участь як представники керівного складу середнього медичного персоналу, так і практичні медичні сестри, у доповіді були обговорені організаційні проблеми та питання матеріально-технічного забезпечення, а також сучасні алгоритми профілактики та надання невідкладної медичної допомоги.

Програма конференції була різноманітною і включала обговорення таких актуальних питань для медичних сестер, як зміни підходів до акредитації ЗОЗ, правові межі комунікації з пацієнтами та їх близькими родичами, безпека медичних сестер під час проведення ін’єкцій та інфузійної терапії, профілактика інфекцій, які передаються з кров’ю, профілактичні заходи і засоби захисту щодо інфікування кором, значення вакцин у формуванні колективного імунітету, структурований підхід до оцінки та стабілізації критично хворої дитини та багато іншого.

Після семінару слухачі отримали сертифікати.