Google search

19 квітня 2019 року у м. Києві у Міжнародному виставковому центрі в рамках VII Міжнародного медичного конгресу «Впровадження сучасних досягнень медичної науки у практику охорони здоров’я України» відбулася науково-практична конференція «Комбустіологія та реконструктивно-відновна хірургія».

НМАПО імені П. Л. Шупика МОЗ України на цьому заході представляв завідувач кафедри комбустіології та пластичної хірургії д.мед.н., професор Г. Козинець.

В рамках наукової програми першого засідання, модерація якого була доручена завідувачу кафедри комбустіології та пластичної хірургії НМАПО імені П. Л. Шупика, д.мед.н., професору Г. Козинцю, було проведено аналіз роботи опікової служби України за 2018 рік. Виступив завідувач кафедри медичної інформатики д.мед.н., професор О. Мінцер, який доповів про особливості та зміни у передачі інформації і навчання у світі. Цей досвід кафедра комбустіології та пластичної хірургії почала активно впроваджувати і у свою практику. Про ці та інші аспекти післядипломного навчання лікарів доповів доцент кафедри комбустіології та пластичної хірургії В. Циганков.

На другому засіданні, модератором якого було обрано професора В. Нагайчука, заслухано роботи присвячені діагностиці та сучасному лікуванню хворих із опіками.

Модерація третього засідання здійснювалась д.мед.н., доцентом кафедри комбустіології та пластичної хірургії О. Жерновим. На ньому представлено результати новітніх методик лікування рубцевих деформацій, нові консервативні та хірургічні методи із застосуванням Європейського гайдлайну по їх лікуванню та профілактиці.

Крім того, було проведено нараду завідувачів опіковими відділеннями України з питань змін післядипломної освіти та впровадження інноваційних технологій лікування у практику охорони здоров’я та засідання асоціації комбустіологів України. Прийнято резолюцію засідання.