Google search

18 квітня 2019 року в ДУ «Інститут серця МОЗ України» відбулась V науково-практична конференція «Актуальні питання кардіології та кардіохірургії» під егідою НМАПО імені П. Л. Шупика, за сприяння Всеукраїнської асоціації фахівців з кардіоторакальної, ендоваскулярної хірургії та трансплантології; ВГО «Всеукраїнська асоціація фахівців з аритмології і електрофізіології серця». Були розглянуті питання інновацій в лікуванні різних напрямків серцево-судинної патології.

З вітальним словом до учасників семінару виступив завідувач кафедри кардіохірургії, рентгенендоваскулярних та екстракорпоральних технологій НМАПО імені П. Л. Шупика, чл.-кор. НАМН України, професор Б. Тодуров. Тематикою його доповідей були «Інновації в лікуванні термінальної серцевої недостатності: досвід та перспективи використання «механічного серця» та «Інновації в лікуванні набутих вад серця: досвід та перспективи використання неокуспідизації клапанів аорти і легеневої артерії».

Активний інтерес та багато практичних запитань викликали доповіді співробітників кафедри та провідних фахівців ДУ «Інститут серця МОЗ України»: доцента О. Зеленчука з доповіддю «Інновації в лікуванні аневризм аорти: досвід та перспективи використання транслокації плечеголовних судин», асистента А. Хохлова з доповіддю «Інновації в лікуванні аортального стенозу: досвід та перспективи використання транскатетерного протезування аортального клапана», завідувача відділення хірургічного лікування порушень серцевого ритму О. Грицая «Інновація в лікуванні брадіаритмій: досвід та перспективи використання бездротових штучних водіїв ритму серця».

Друга частина конференції також пройшла на високому рівні. Цікавими та змістовними були доповіді завідувача кафедри функціональної діагностики, д.мед.н. професора О. Жарінова «Лікування шлуночкових аритмій і профілактика раптової серцевої смерті»; д.мед.н. професора кафедри сімейної медицини В. Ткаченко «Профілактика серцево-судинних ускладнень у пацієнтів з цукровим діабетом» та запрошеного гостя з Київського медичного університету завідувача кафедри, д.мед.н. професора В. Батушкіна «Застосування блокаторів ренін-ангіотензинової системи для профілактики фібриляції передсердь».