Google search

З 2012 р. Всесвітня організація охорони здоров’я ініціювала щорічне проведення Всесвітнього тижня імунізації, що проходить в останній тиждень квітня. Мета цієї кампанії полягає в тому, щоб привернути додаткову увагу до цінності вакцинації для суспільства та здоров’я нації. Ця ініціатива підтримується у 190 країнах світу, в тому числі і в Україні.

Цього року Всесвітній тиждень імунізації проходив з 24 по 30 квітня під гаслом: «Вакцини працюють: від індивідуальної імунізації до захисту суспільства». Саме цьому й була присвячена зустріч українських експертів в галузі вакцинації з журналістами, представниками засобів масової інформації, яка відбулася 19 квітня 2019 р. в конференц-залі «Городецький» готеля Holiday Inn Kiev Hotel. Спікерами виступили В. Курпіта, генеральний директор Державного підприємства «Центр громадського здоров’я МОЗ України», Ф. Лапій, к. мед. н., доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб з курсом імунології НМАПО імені П. Л. Шупика. Від Інституту сімейної медицини в заході взяла участь доцент кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги к. мед. н. Т. Бухановська, яка відзначила, що в медичній спільноті існує проблема недооцінки деяких вакцин керованих інфекційних хвороб (наприклад, вітряної віспи). Протягом доповіді було відзначено, що вітряна віспа може стати причиною важких ускладнень: пневмонії, енцефаліту.

Під час обговорення зазначених питань експерти надали доказові дані щодо ефективності імунізації не лише в дитячому віці, а й протягом всього життя.