Google search

Кафедра оториноларингології та кафедра дитячої отоларингології провела науково-практичну конференцію в межах VIII Міжнародного медичного конгресу «Впровадження сучасних досягнень медичної науки у практику охорони здоров’я України», що відбулася у  Міжнародному виставковому центрі, м. Київ, 19 квітня 2019 року.  

У роботі науково-практичної  конференції «Актуальні питання оториноларингології» взяли участь понад 140 отоларингологів, фоніатрів, сурдологів та лікарів інших спеціальностей з усіх куточків України.  З вітальним словом до учасників конференції та програмними докладами виступили завідувач кафедри оториноларингології  проф. В.  Шкорботун та завідувач кафедри дитячої оториноларингології, аудіології та фоніатрії, проф. А. Косаківський, наголосивши на актуальності безперервного професійного розвитку лікарів. Всього було заслухано 12 доповідей за різними напрямками оториноларингології.

Тематика засідання охоплювала питання новітніх аспектів діагностики та лікування зокрема таких захворювань,  як отосклероз, хронічний синусит, отогенних  внутрічерепних ускладнень. Детально розглянуто вплив стану мукоперіосту верхньощелепного синусу на ризик розвитку ускладнень після синусліфтингу. Також представлений досвід та доведені переваги використання ВЧ-електозварювання  в хірургічному лікуванні лімфоглоткового кільця у дітей та онкоотоларингології. Обговорено основні напрямки сучасного підходу до лікування хронічних захворювань глотки у дітей, які мають цукровий діабет. Учасникам конференції надано матеріали щодо ефективності нехірургічного лікування аденотонзилярної гіпертрофії у пацієнтів дитячого віку препаратами з протиалергійною активністю.

Наприкінці  науково-практичної конференції  розглянуті та обговорені клінічні приклади складних випадків, відбулась дискусія і надані відповіді на численні запитання.