Google search

В межах співробітництва кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика та КЗ КОР «Київська обласна клінічна лікарня» було організовано майстер-клас та брифінг-конференцію за участю іноземних колег по організації проведення базових реанімаційних заходів в умовах клінічної лікарні.

Майстер-клас проводила лікар-консультант з клінічної лікарні м. Брайтон (Великобританія) Ірина Рибінкіна. Сценарій майстер-класу передбачав симуляцію зупинки серцевої діяльності у коридорі лікарні, виклик бригади анестезіологів чергової зміни та проведення реанімаційних заходів згідно сучасних протоколів. Всі дії реанімаційної бригади було зафільмовано та розібрано під час брифінг-конференції.

Після проведення практичної частини у музеї Київської обласної клінічної лікарні була проведена конференція для лікарів приймального відділення та відділень анестезіології та інтенсивної терапії. Окрім розбору стимуляційної частини та відробітки практичних навичок, у межах заходу було проведено дискусійний клуб на тему організації та підготовки лікарів клінічної лікарні для надання реанімаційних заходів. У цьому клубі, окрім лікарів та завідувачів відділеня, у дискусії брали участь представники адміністрації лікарні.

Ірина Рибінкіна передала у подарунок для відділень лікарні 3 сумки швидкої допомоги, що повністю оснащені за сучасними стандартами для проведення реанімаційних заходів.

Як результат проведеної роботи - були досягнуті домовленості між кафедрою анестезіології та ІТ НМАПО імені П. Л. Шупика, КЗ КОР «КОКЛ» та представниками лікарні м. Брайтон (Великобританія) про продовження співпраці та проведення подальшого навчання з питань надання невідкладної допомоги пацієнтам в умовах стаціонару.