Google search

18 травня 2019 р. на базі Національної академії наук України відбулася Міжнародна конференція «Академічна мобільність, дослідницькі проекти та грантові програми: досвід, можливості, перспективи». Участь у заході взяв провідний фахівець відділу з міжнародного співробітництва НМАПО імені П.Л. Шупика Олександр Вольф. Організатором заходу була Асоціація сприяння глобалізації освіти та науки Spasetime (Київ, Україна).

У заході взяли участь такі спікери, як Гізела Ціммерманн, керівник інформаційного центру DAAD у Києві, яка зупинилися на темі «Стипендіальні програми для навчання, викладання та проведення досліджень в Німеччині», Тетяна Шевченко, фундаторка Міжнародної освітньої платформи MUDRA (Тема виступу – «MUDRA – міжнародна освітня платформа для людей, що мають бажання розвиватися та перемагати»), Даріуш Возняк, ректор Вищої Школи Бізнесу (Польща) («Академічна співпраця Україна-Польща, навчання та стажування») та багато інших.

Основним лейтмотивом під час заходу було те, що необхідно бути проактивним, розвиватися, брати участь у міжнародних грантових програмах і дослідженнях.

У рамках конференції відбулося підписання Декларації про створення Міжнародного консорціуму «Наука та освіта за мир та розвиток».