Google search

11 квітня 2019 року в Національному академічному драматичному театрі імені Л. Українки відбулося чергове засідання школи-семінару «Проблеми біоетики та фізика живого» на тему «Суспільство в дзеркалі психіатрії: соціально-психологічні, біоетичні, філософсько-антропологічні аспекти»

За участю викладачів та студентів НМУ імені О.О. Богомольця, НМАПО імені П.Л. Шупика, Сумського державного університету та акторів і режисерів Національного академічного театру драми імені Л. Українки. У засіданні взяв участь Б.І. Остапенко - доцент кафедри філософії НМАПО імені П.Л. Шупика.

Семінар почався зі спектаклю «Янголятко, або сексуальні неврози наших батьків», режисер – А. Рибікова. У спектаклі грали:  народна артистка України Л. Кадочнікова, народний артист України С. Озіряний, заслужений артист України Є. Лунченко, заслужена артистка України Н. Кудрявцева, актори – О. Тополь, О. Савкін та В. Овчаров.

Після спектаклю викладачі, актори-виконавці та режисер спектаклю взяли участь в обговоренні теми семінару «Суспільство в дзеркалі психіатрії: соціально-психологічні, біоетичні, філософсько-антропологічні аспекти». Були обговорені проблеми: суспільної та психіатричної «норми», історичної зміни розуміння поняття «нормальності», залежності цього розуміння від культурних, ідеологічних, медичних уявлень різних історичних часів, соціальних обставин та культурних традицій. Учасники семінару обговорили сучасне тлумачення понять «норми» та «нормальності» та його значення для медицини і практикуючих лікарів, підкреслили важливість поважного ставлення до людської гідності та феномену життя.

Отримані на семінарі матеріали та інформація мають цінність для педагогічної та методологічної роботи кафедри філософії НМАПО імені П.Л. Шупика.