Google search

28 лютого 2019 року в Національному музеї медицини відбулося чергове засідання школи-семінару «Проблеми біоетики та фізика живого» за участю викладачів та студентів НМУ імені О.О. Богомольця та НМАПО імені П.Л. Шупика.

У засіданні взяв участь співробітник кафедри філософії НМАПО імені П.Л. Шупика, доцент Б. Остапенко, викладачі та студенти НМУ ім. О.О. Богомольця, актори та режисери Національного академічного театру драми імені Л. Українки, професійні митці та музиканти. Учасникам семінару була представлена лекція доцента НМУ імені О.О. Богомольця, наукового співробітника Інституту нейрохірургії НАМН України, д.мед.н. В. Медвєдєва на тему: «Нейрофізіологічні механізми сприйняття краси».

В обговоренні міждисциплінарної проблеми поєднання нейрофізіології, етики та естетики взяли участь науковці, викладачі, студенти, режисери та актори театру, мистецтвознавці та музиканти. Були розглянуті та обговорені нейрофізіологічні механізми етичних і естетичних переживань та почуттів, які наповнюють життя людини естетичним та етичним змістом. Учасники семінару підкреслили актуальність подальших наукових досліджень нейрофізіологічних механізмів сприйняття та переживання краси, естетичних та етичних почуттів людини, аналізу зв’язків нейрофізіологічних процесів з духовними та суспільними вимірами життя людини.

Отримані на семінарі знання знайдуть втілення в циклах, що проводяться кафедрою філософії НМАПО імені П.Л. Шупика.