Google search

16 березня 2019 року в приміщенні Аптеки-музею на Подолі у Києві відбулося чергове засідання Школи-семінару «Проблеми біоетики та фізика живого» за участю викладачів та студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця  та Національної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика.

У семінарі взяли участь доцент кафедри філософії НМАПО імені П.Л. Шупика, к.філос.н. Б. Остапенко, студенти-медики та доценти НМУ імені О.О. Богомольця (А. Єгоренков та В. Пащенко), науковці Аптеки-музею на Подолі.

Провідні наукові співробітники Аптеки-музею провели лекцію-екскурсію по приміщенням та розповіли про експонати музею та історію фармакологічної справи, організацію аптечної справи, історію розвитку надання фармакологічних та аптекарських послуг киянам протягом трьох століть (з початку заснування аптеки у 1728 році). Колекція музею становить понад 50 000 експонатів, серед яких - аптечний посуд, меблі, знаряддя для виготовлення ліків, аптечна упаковка, фармакопеї, матеріали з аптечної справи. Експозиція музею відтворює аптеку XVIII - XIX століть, має 12 залів, зокрема, кабінет аптекаря, хату знахарки, лабораторію алхіміка та ін.

В результаті викладачі та студенти отримали уявлення та знання про становлення аптечної справи у Києві у XVIII - XIX століттях в історичному контексті. Отримані на засіданні школи-семінару знання будуть втілюватися в навчально-методологічну роботу кафедри філософії НМАПО імені П.Л. Шупика.