Google search

11 - 13 березня 2019 року на базі факультету наук про здоров’я в Українському католицькому університеті (м. Львів) відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Здоров’я у мультидисциплінарному дискурсі». Організатором заходу виступили Український католицький університет та Міжнародний фонд «Відродження».

Учасниками конференції стали фахівці з різних галузей знань (медицина, релігієзнавство, філософія та інші гуманітарні науки), представники бізнесу та влади, громадські активісти з різних країн (Ізраїль, Польща, Канада, Велика Британія).

Метою конференції було створення платформи для співпраці освітян, науковців, представників бізнесу, влади, громадських активістів в аспектах, що стосуються здоров’я. Тематичні напрямки конференції: здоров’я, як спосіб життя; сім’я і здоров’я; проблематика дитячої вакцинації; стосунки у навчальному середовищі у контексті здоров’я; здоров’я на робочому місці, умови навчання/праці, як чинник здоров’я; харчування і здоров’я; соціальні контакти і здоров’я; профілактика емоційного вигорання; мотивування до здорового способу життя; культура, цінності, мораль та здоров’я; маргіналізація, дискримінація, стигматизація у контексті проблем, пов’язаних зі здоров’ям; національна безпека та здоров’я; етичні проблеми охорони здоров’я та ін.

На конференції були представлені результати всеукраїнського дослідження «Індекс здоров’я. Україна - 2018» організованого та проведеного Міжнародним фондом «Відродження» у 2016 - 2018 рр.


Старший викладач кафедри філософії НМАПО імені П.Л. Шупика, к.філос.н. В. Березіна виступила на пленарному засіданні з доповіддю «Феномен здоров’я, як предмет філософської герменевтики». Здоров’я було розглянуто в термінах екзистенційної філософії і феноменології, що виступають методологічним підґрунтям валеологічної парадигми здоров’я. Старший викладач В. Березіна також взяла участь в роботі дискусійної групи «Здоров’я: культура та цінності».  

В ході конференції була розглянута перспектива співпраці, встановлення творчих стосунків та проведення спільних конференцій за участю науково-педагогічних працівників НМАПО імені П.Л. Шупика та  представників Українського католицького університету. Матеріали конференції, особливо  результати проекту «Індекс здоров’я. Україна - 2018», представляють інтерес для слухачів НМАПО імені П.Л. Шупика, вони знайдуть своє втілення в навчальних циклах та науково-дослідній роботі кафедри.