Google search

21 травня 2019 року доцент кафедри вірусології С. Соловйов взяв участь у  Четвертому щорічному регіональному науковому симпозіумі в межах концепції «Єдине здоров’я». Програма симпозіуму була створена на початку 2016 року в рамках Програми залучення до спільної біологічної діяльності (ПЗСБД), що реалізується Агентством зменшення загрози Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки (АЗЗ МО США).

Головним завданням є підтримка концепції «Єдиного здоров’я» і зменшення ризику захворюваності в Україні шляхом поширення результатів наукової роботи, що здійснюється між лабораторіями, які беруть участь у Програмі залучення до спільної біологічної діяльності. Програма має на меті надання консультативної допомоги з написання наукових робіт та отримання грантів; проведення навчальних курсів для покращення наукового письма та професійного розвитку; налагодження співпраці з міжнародно визнаними експертами. Також, учасники, які будуть схвалені Агентством зменшення загрози (АЗЗ МО США), отримають можливість взяти участь в міжнародних конференціях, в зв’язку з чим, в рамках Програми з написання наукових робіт здійснюється співпраця безпосередньо з ученими та дослідниками з метою визначення конференцій, які відповідають напрямку їх наукової роботи, для представлення своїх напрацювань; надання допомоги у плануванні конференцій і написанні тез конференцій, які можуть бути підтримані АЗЗ МО США; надання допомоги в плануванні та підготовці наукових презентацій та публікацій.

Доцент С. Соловйов на симпозіумі представив стендову доповідь на тему «Молекулярно-епідеміологічне моделювання за часом та віком в фармакоекономічному аналізі вакцинації проти ротавірусної інфекції» в рамках свого дисертаційного дослідження.

Результати дослідження викликали зацікавленість у міжнародних експертів, які були присутні на симпозіумі. В процесі дискусії було поставлено низку запитань, на які було надано грунтовні відповіді.