Google search

16 - 18 травня відбулась важлива подія, а саме спільна участь педіатрів та сімейних лікарів у ІV Балтійському педіатричному конгресі в м. Вільнюс, організованому Європейською академією педіатрії, Українською академією педіатрії (проф. Л. Дубей), Польським товариством педіатрів, Латвійською асоціацією педіатрів, Литовським педіатричним респіраторним товариством та Литовським товариством педіатрів гастроентерологів та нутріціологів.

Захід відбувся в Литовському університеті за головування професора медичного факультету Вільнюського інституту клінічної медицини та Інституту здоров’я, члена Виконавчого комітету Європейської академії педіатрії, віце-президента Литовської асоціації педіатрів – А. Валіуса.

Україну представляли педіатри, сімейні лікарі, представники кафедр педіатрії та сімейної медицини. Від Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика у конгресі взяла участь завідувач кафедри професор Л. Матюха.

Насичена 3-денна конференція була цікавою в науковому і практичному плані. Питання неонатології, харчової алергії, орфанних захворювань, вакцинації, найпоширеніших синдромів, респіраторної і гастроентерологічної патології завжди були і будуть актуальними для сімейного лікаря.

Своїх гостей Литва зустріла чудовою погодою, добрими і відкритими людьми. День нашого національного символу – «вишиванки» святкували разом з зарубіжними колегами. Музеї, замки, костьоли, храми, чудові дороги і чисті вулиці Європейської держави – посестри України, залишили гарні спогади і бажання нових зустрічей з колегами.