Google search

23 травня 2019 року відбулася інформаційна сесія-тренінг  «Нові можливості рамкової програми» «Горизонт 2020». У заході взяв участь провідний фахівець відділу з міжнародного співробітництва НМАПО імені П.Л. Шупика Олександр Вольф.

Програма заходу передбачала доповідь керівника Національного консультаційного пункту «Дії Марії Склодовської-Кюрі» Програми «Горизонт 2020» О. Крупки. Вона детально зупинилася на відкритих конкурсах, у яких можуть взяти участь і науковці з Академії. За програмою індивідуальних стажувань, дедлайн подання проектних заявок – 11 вересня 2019 р. Запрошуються дослідники, які мають стаж роботи до 4-х років (мають  можливість отримати стипендію на навчання і проведення досліджень в міжнародному ВНЗ або установі до 6 місяців) і такі дослідники, які працюють уже понад 4 роки (стипендія на 1 - 3 місяці).

Керівник НКП Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка Програми «Горизонт 2020» Т. Степанова детально зупинилася на рекомендаціях щодо підготовки проектів. Особливу увагу було приділено бюджету проекту та оформленню відповідних договорів, юридичним питанням та іншому.

Деталі щодо напряму  «Дії Марії Склодовської-Кюрі» Програми «Горизонт 2020»: https://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=LjYOtTmh56c