Google search

24 - 25 травня 2019 року в м. Рига (Латвія) відбувся традиційний, вже 19-й, майстер-курс «Естетичні аспекти сучасного лікування патології вен» Балтійського флебологічного товариства (Baltic Society of Phlebology), який проводиться для спеціалістів, які займаються малоінвазивної хірургією варикозної хвороби вен нижніх кінцівок та її ускладнень (хірургів, судинних хірургів та флебологів).

НМАПО імені П.Л. Шупика на цьому європейському воркшопі представляв представник кафедри хірургії та судинної хірургії куратор програмного кафедрального циклу тематичного удосконалення «Сучасні малоінвазивні методики в флебології» - д. мед. н., доцент В. Ходос.

Програма 2-денного практично-орієнтованого майстер-курсу складалася як з теоретичної, так і практичної частини (робота в операційній), охоплювала весь спектр сучасної малоінвазивної хірургії вен, а саме – застосування технології ендовенозної та трансдермальної лазерної коагуляції, мікро- та міні-флебектомій, сучасних можливостей склеротерапії для досягнення високих естетичних результатів хірургії варикозної хвороби вен нижніх кінцівок як в ранньому, так і в віддаленому післяопераційному терміні.

Отримані нові знання, досвід та сучасні світові рекомендації і тренди будуть враховані при написанні нових навчальних програм та в підготовці до друку монографії з основ сучасної малоінвазивної флебології, яка, наразі, готується колективом кафедри хірургії та судинної хірургії під загальним керівництвом завідувача кафедри, професора С. Саволюка.