Google search

24 - 26 травня 2019 р. у місті Порторож (Словенія) відбулася традиційна щорічна конференція «Masters in diabetes», яка зібрала понад 300 учасників з різних країн Центральної, Східної Європи та країн Середземноморського регіону. У конференції взяли участь понад 40 лікарів з різних міст нашої країни.

Організаторами конференції, як і в минулому році, виступали словенські діабетологи - Карін Шара, Ірис Маролт та завідувач кафедри діабетології Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика, чл.-кор. НАМН України - професор Борис Маньковський.

З доповідями виступили відомі діабетологи з різних країн світу - професор Пурнарас і Тесфайе (Великобританія), Шертранер (Австрія) та ін.

Професор Маньковський виступив з програмною доповіддю на тему: «Дослідження кардіоваскулярної безпеки нових цукрознижуючих препаратів - продовжувати або припинити?».

У рамках конференції було проведено 2 симпозіуми Української діабетологічної асоціації, на яких виступили співробітники кафедри діабетології - професор Б. Маньковський і доцент Н. Жердьова.

Учасники отримали сертифікати із зазначенням акредитації конференції, як післядипломного медичного заходу, затвердженого в Європейському Союзі. Приємно відзначити, що прийнято рішення проводити такі конференції щорічно.