Google search

23-го травня на кафедрі медичної статистики відбулась конференція з обміну досвідом роботи слухачів передатестаційного циклу та циклу стажування за спеціальністю «Організація і управління охороною здоров’я»  (для лікарів-статистиків).

Реформування системи охорони здоров’я в Україні супроводжується суттєвими змінами у службі медичної статистики, висуває нові вимоги до роботи інформаційно-аналітичних відділів у закладах охорони здоров’я та професійних компетентностей лікарів-статистиків.

У зв’язку з цим  найбільший інтерес та жваве обговорення слухачів викликали доповіді, у  яких було висвітлено стан реформування системи надання первинної медичної допомоги в Решетилівському районі Полтавської області (доповідач Н. Лугова), особливості організації роботи інформаційно-аналітичного відділу медичної статистики та контролю якості медичної допомоги в умовах реформування галузі (доповідач В. Матюха), а також доповідь Н. Обезюк, яка поділилась досвідом Шепетівського району Хмельницької області щодо використання методології визначення багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування у госпітальному окрузі.

У заключному слові завідувач кафедри професор М. Голубчиков та куратор циклу ПАЦ Н. Орлова подякували слухачам за цікаві доповіді, активну участь у їх обговоренні, а  також відзначили, що така форма проведення семінарських занять буде реалізовуватись на кафедрі медичної статистики і в майбутньому.