Google search

22 травня 2019 року засідання Клубу сімейного лікаря, за участю викладачів кафедри кардіології НМАПО імені П.Л. Шупика, відбулося у м. Миколаїв в Чорноморському національному університеті імені Петра Могили.

Цікавою особливістю медичної спільноти цього регіону України  є той факт, що достатньо велика кількість сімейних лікарів зареєстровані та працюють, як фізична особа підприємець та об‘єдналися у невеликі центри первинної медичної допомоги. Але незважаючи на це, велика кількість лікарів, понад 130, відвідали захід.

Для учасників зустрічі були організовані майстер-класи з розбором клінічних випадків, що найчастіше зустрічаються у практиці медиків. Увага лікарів була зосереджена на питаннях пов’язаних з артеріальною гіпертензією, кардіальною патологією і супутніми розповсюдженими захворюваннями, як ЦД та хронічна хвороба нирок, на лікуванні та допомозі пацієнтам з ІХС та гострим коронарним синдромом, а також на респіраторно-вірусних захворюваннях.

Слухачі активно брали участь в засіданні Клубу та ділилися своїм набутим медичним досвідом. А також висловили бажання щодо організації ще не одного такого заходу саме в їх регіоні.