Google search

28 травня 2019 року на кафедрі хірургії та судинної хірургії НМАПО імені П. Л. Шупика розпочався цикл тематичного удосконалення – «Основи лапароскопічної хірургії».

Вступна лекція завідувача кафедри хірургії та судинної хірургії, д. мед. н., професора С. Саволюка та куратора циклу к. мед. н., доцента В. Лисенка окреслила програму та навчальний план циклу, представивши можливості сучасної лапароскопічної хірургії та кафедральні інновації в лікуванні окремих видів планової та ургентної абдомінальної патології.

В перший ж день циклу слухачі мали можливість взяти участь в майстер-класі, що вже стали традиційними. Обладнана інтерактивною системою кафедральна аудиторія та кафедральна операційна дозволяють проводити практичні заняття та майстер-класи в режимі Live Surgery. В цей день слухачам були продемонстровано виконання модифікованої лапароскопічної ТАРР-герніопластики, що виконується із застосуванням безшовної безфіксаційної методики та технології біозварювання, та ТАМІS – методика в лікуванні значної за розміром доброякісної аденоми прямої кишки.

Застосування зваженого поєднання теоретичного наповнення та практичного виконання програмних питань циклу тематичного удосконалення на основі сучасних інтерактивних навчальних методик дозволяє колективу кафедри хірургії та судинної хірургії виконувати навчальний план та активно поширювати наукові та практичні здобутки кафедри в практичну охорону здоров’я.