Google search

18 - 25 травня 2019 року у Тернополі на базі Університетської лікарні відбувся 23 навчальний курс «Підтримка життя під час травми», організований ГО «Захист патріотів» за участі іноземних та вітчизняних інструкторів, серед яких і доцент кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П.Л. Шупика Інна Кучинська.

Для ефективного лікування травмованих важливо знати й своєчасно застосовувати сучасні методи діагностики та інтенсивної терапії, працювати в тісному контакті з лікарями інших спціальностей, постійно удосконалювати свій професійний рівень. Тому особливої актуальності набуває співпраця медичних працівників догоспітального та госпітального етапів. 24 лікарі міста Тернопіль, області та інших регіонів України — анестезіологи, травматологи, хірурги — вчилися спільній мові та діям за єдиним алгоритмом при лікуванні пацієнтів з політравмою в першу годину в госпіталі.

Упродовж 6-денного курсу учасники підсилили свою базу знань, опановули чіткі алгоритми та нові підходи до роботи з травмованим, набули нових практичних навиків, вчилися фокусуватися на ефективній комунікації та командній роботі. Під час фінального практичного іспиту (масова симуляція політравми із великою кількістю постраждалих) найкращим курсантом за виконання практичних навиків визнано інтерна анестезіолога 2 року навчання Муковоза Богдана (куратор – доцент кафедри анестезіології та ІТ Юрій Марков). Колектив кафедри з її завідувачем д.мед.н. професором Олегом Лоскутовим щиро вітають переможця і раді здобуткам своїх вихованців.