Google search

24 травня 2019 року відбулась Науково-практична конференція з міжнародною участю «Клінічні випадки в неонатології – мультидисциплінарний підхід», організована кафедрою неонатології НМАПО імені П.Л. Шупика.

На першому пленарному засіданні було представлено аналіз результатів регіоналізації перинатальної допомоги в Україні та представлено огляд Європейських стандартів догляду за новонародженими дітьми (керівник наукового відділу EFCNI Йоганна Валз). Особливу увагу викликала панельна дискусія щодо сучасної практики і впровадження Європейських стандартів.

Після сателітного симпозіуму «Перинатальний мікробіом – вплив на стан здоров’я та розвитку» було розглянуто ведення дітей з жовтяницями, профілактика алергії і кольок та можливості корекції імунітету у новонароджених. В кулуарах конференції було представлено близько 30 стендових доповідей, які викликали цікавість відвідувачів.

Наступне засідання було присвячено представленню складних і цікавих клінічних випадків і обговоренню сучасних напрямків і стратегій ведення відповідних станів та захворювань. Серед доповідачів і учасників дискусії були, крім неонатологів, лікарі інших спеціальностей, які надають допомогу новонародженим в складі мультидисциплінарних команд: дитячі неврологи, дитячі хірурги, дитячі анестезіологи, педіатри, генетики, дитячі кардіологи, фізичні терапевти, представники батьківських громадських організацій.

Викладачі профільних кафедр (неонатології і педіатрії) поділилися досвідом впровадження сучасних методологій в систему післядипломної освіти і безперервного професійного розвитку лікарів. Загалом в конференції взяло участь близько 300 практикуючих неонатологів, лікарів суміжних спеціальностей і лікарів-інтернів. Після конференції і дискусії було прийнято резолюції науково-практичної конференції.

За підсумками проведеної науково-методичної наради «Післядипломна освіта та безперервний професійний розвиток лікарів», проведеної співробітниками кафедри неонатології НМАПО імені П.Л. Шупика, яка є опорною за спеціальністю «Неонатологія» та завідувачів і викладачів профільних кафедр навчальних закладів вищої освіти України було прийнято резолюцію Наради.