Google search

Екс-президент (медичні та наукові питання, 2015 р.) американської діабетичної асоціації (ADA), директор відділення ендокринології та метаболізму клінічного  дослідницького центру університету Теннессі, США (University of Tennessee, US) професор Sam Dagogo-Jack зустрівся з українськими ендокринологами. 

30 травня 2019 року в ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин імені В.П. Комісаренка НАМН України», який є клінічною базою кафедри ендокринології НМАПО імені П.Л. Шупика відбулася лекція «Патогенетичні аспекти та лікування діабету другого типу». Лекція, в якій професор  Dagogo-Jack зробив акцент на комбінації базального інсуліну та агоністу рецепторів GLP-1, та її подальше обговорення пройшли за активною участю науково-педагогічних працівників та слухачів кафедри ендокринології.

Зокрема, професор Dagogo-Jack вказав на позитивний досвід наукового співробітництва з нашою Академією у виданні колективних монографій та закликав до подальшого наукового співробітництва. Лікарям він запропонував активно знайомитися зі стандартами лікування цукрового діабету ADA, які щорічно переглядаються та доповнюються.