Google search

31 травня 2019 року в місті Ірпінь, за ініціативи кафедри хірургії та судинної хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика, відбулася науково-практична мультидисциплінарна конференція «Раціональне використання енергії в хірургії».

Обраний формат конференції (брифінг) передбачав активну участь спікера та аудиторії в обговоренні практичного застосування хірургічної технології в сферах різних хірургічних спеціальностей.

Спікери зі всієї України (Київ, Харків, Тернопіль, Чернігів) доповідали про сучасні досягнення та власний досвід використання різноманітних видів енергетичних генераторів та інструментів (моно- та біполярної, ультразвукової енергій, біоелектрозварювання, лазерної та аргон-плазмової коагуляції, радіочастотної абляції) в хірургії різних напрямків.

Детальний аналіз роботи та результатів використання різних енергетичних платформ дав змогу практичним лікарям-хірургам оцінити переваги та недоліки кожної методики, обрати ефективний і раціональний шлях використання кожної з енергій в конкретній діагностичній ситуації.

Наукова програма секційних засідань була насичена та структурована за напрямками та спеціальностями – загальна хірургія, онкохірургія, флебологія.

Кафедра хірургії та судинної хірургії під керівництвом д. мед. н., професора С. Саволюка презентувала ряд програмних доповідей: «Можливості та переваги використання біполярної електрохірургії та електрозварювання» доцент В. Лисенко, «Автоматичне ендовенозне електрозварювання в лікуванні варикозної хвороби нижніх кінцівок» к. мед. н., асистент В. Горбовець, «Ендовенозне електрозварювання, як альтернативний метод лікування гострого висхідного тромбофлебіту» аспірант Р. Геращенко, «Ультразвуковий дисектор в руках хірурга: коли він дійсно необхідний? Досвід використання в лапароскопічній баріатричній хірургії» аспірант Д. Завертиленко, «Справжні можливості та міфи щодо використання лазеру в хірургії. Що таке радіочастотна абляція і де її застосовують в хірургічній практиці?» аспірант А. Глаголєва.

Беззаперечним пріоритетом кафедри хірургії та судинної хірургії є впровадження сучасних малоінвазивних та малотравматичних методик та хірургічних енергій в практику, їх раціональне використання, розробка та використання методів біоелектрозварювання.

Жвава дискусія, активне обговорення, обмін практичним досвідом, нові знання, відкриття можливостей та перспектив до подальшого розвитку – це результат наукової конференції та її учасників.