Google search

27 і 28 травня 2019 р. у м. Києві та м. Дніпрі, під головуванням завідувача кафедри діабетології Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика, член-кор. НАМН України, професора Бориса Маньковского пройшли засідання Клубу ендокринологічних новацій, на яких з лекцією виступив професор Лешек Чупруняк (Польща).

Професор Чупруняк - один з провідних діабетологів Європи, очолює кафедру діабетології в Університеті Варшави, яка є найбільшою в країні. Протягом багатьох років професор Чупруняк очолював Освітній комітет Європейської асоціації з вивчення цукрового діабету і під його безпосереднім керівництвом були проведені десятки освітніх курсів не тільки в країнах Європи, а й у багатьох країнах Азії і Африки. Протягом 4 років професор Чупруняк був президентом Польської діабетологічної асоціації. Не дивно, що виступ професора викликав великий інтерес лікарів як в Києві, так і в Дніпрі.

З лекціями також виступили професор Б. Маньковський, професор Н. Перцева, співробітники кафедри діабетології Н. Жердьовава, І. Кондрацька, О. Орлик.

Наступне засідання Клубу ендокринологічних новацій за участю провідних іноземних вчених відбудеться восени.