Google search

На початку червня кафедра анестезіології та інтенсивної терапії взяла участь у щорічному науково-практичному конгресі «Euroanaesthesia 2019» в м. Відень (Австрія).

Даний форум є найбільшим в Європі заходом Європейського товариства з анестезіології (ESA), який збирає близько 7000 делегатів з більш ніж 90 країн світу.

На конгресі були представлені лекції та доповіді найбільш відомих фахівців в галузі анестезії та інтенсивної терапії, невідкладної медицини та лікування болю.

Делегатам було представлено можливість брати участь в дискусіях з експертами з основних проблемних питань, обмінятися контактами з колегами з інших країн з перспективою подальшої спільної науково-дослідницької діяльності, відпрацювати практичні навички роботи з новими інструментами і обладнанням і ознайомитися з новими напрямками в анестезіології та інтенсивній терапії.

На даному конгресі кафедра анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П.Л. Шупика представила найбільшу з науково-практичних і навчальних закладів України кількість доповідей.

Доповіді були представлені як співробітниками кафедри: проф. О. Лоскутов, доц. І. Кучинська, доц. Д. Дзюба, доц. О. Дружина, так і аспірантами: Т. Данчина (переможниця конкурсу молодих вчених від Асоціації анестезіологів України), В. Марцинів, В. Колесников, та клінічним ординатором кафедри: Є. Суліменко.

Актуальність докладених тем була високою, про що говорили модератори секцій, де були представлені доповіді і дискусії, які викликали дані повідомлення.

Особливий інтерес викликала доповідь доц. Д. Дзюби на зборах керівництва по резидентурі (ESA trainee network), де був представлений досвід кафедри в організації молодіжних анестезіологічних конференцій і Симуляційної Олімпіади в Україні та було запропоновано скористатися українським досвідом у популяризації подібних форумів.

Участь в роботі даного конгресу безсумнівно збагатила кафедру досвідом міжнародних виступів і стала ще одним кроком у популяризації досягнень української науки в галузі анестезіології та інтенсивної терапії.