Google search

В тісній співпраці НМАПО імені П. Л. Шупика та Української асоціації сімейної медицини 6 - 7 червня відбулась планова реєстрова науково-практична конференція «Первинна медична допомога в ракурсі світових практик». Конференція присвячена 20 - річчю вступу УАСМ у WONCA - Всесвітню асоціацію сімейної медицини. Понад 1 тис. лікарів взяли участь у заході.

Відкрила конференцію Ольга Богомолець  - голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, професор Олександр Толстанов – проректор з науково-педагогічної роботи НМАПО імені П. Л. Шупика та професор  Олег Шекера директор Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика.

Асоціація в минулому році започаткувала нагородження вищою ознакою асоціації - Орденом святої Варвари найкращих членів асоціації. В грудні цю нагороду отримала Євгенія Заремба, яку знає увесь загал сімейних лікарів і яка була одним з перших засновників сімейної медицини в країні. Зараз нагороди отримали: сімейний лікар Юрій Зінчук з Донецької області окупованого р-на, який з 2014 р. проживає  і працює у Києві та є членом етичної комісії асоціаціі. Професор Неонілла Чухрієнко - голова Асоціації з Дніпра, Надія Пучкова - пілотної з 2011 р. Дніпропетровськоі обл. головний спеціаліст, а зараз експерт з ПМСД та Костянтин Надутий - керівник напрямку Менеджмент в асоціації.

Учасники конференції взяли участь у пленарних засіданнях, ворк-шопах, 15 замість запланованих 12 майстер-класах. Викладачі кафедр сімейної медицини України мали 2 ворк-шопи з іноваційних методів навчання, які проводили наші закордонні гості з Чехії - доцент Якім Беднар та з Мальти - професор Жан Карл Солєр (один з розробників ІСРС 2) - члени EUACT - Європейської академії викладачів сімейної медицини.