Google search

Триває виїзний цикл тематичного удосконалення «Громадське здоров’я в Україні: стратегія розвитку» (04.06. – 19.06. 2019), який проводиться кафедрою громадського здоров'я на базі ДУ "Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України" (куратор циклу – доцент Надія Захарова).

На циклі навчається 25 лікарів, серед яких заступники Директора та керівники структурних підрозділів ДУ "Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України", а також завідувачі міськрайонних відділів лабораторних досліджень ДУ "Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України".

Символічно, що виїзний цикл тематичного удосконалення  розпочався за день до святкування Всесвітнього дня охорони довкілля, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН та щороку відмічається багатьма країнами світу 5 червня. Тематикою Всесвітнього дня у поточному році стали питання попередження та зменшення негативного впливу забрудненого атмосферного повітря.

Під час циклу слухачі набувають нові знання щодо сучасних тенденцій та особливостей громадського здоров'я на глобальному, національному та регіональному рівнях; формування політики громадського здоров'я та його нормативно-правової бази; організаційно-правових засад діяльності лабораторних центрів України за умов реформування охорони здоров’я; а також впливу екологічних факторів на стан здоров'я населення.

Молода кафедра громадського здоров'я цього місяця відзначила два роки своєї діяльності (заснована 01.06. 2017). Науково-педагогічний персонал кафедри демонструє високий професіоналізм, активність, вмотивованість до поширення ідей громадського здоров’я, гнучкість у вирішенні питань організації освітнього процесу на кафедрі та все більш повне задоволення потреб слухачів у безперервному професійному розвитку.

Сподіваємось, що набуті лікарями-практиками Миколаївщини сучасні знання та навички дозволять їм реалізовувати основні засади та сучасні досягнення світової спільноти до умов діяльності на регіональному та місцевому рівнях та розвивати співпрацю з представниками різних сфер діяльності заради єдиної мети – збереження здоров’я населення.