Google search

5 червня відбувся Клуб сімейного лікаря в м. Одеса. Дуже цікаве місто Одеса. Дуже вибагливі та прискрипливі до заізжих лекторів лікарі. Цього разу команда  лекторів складалася з обласного кардіолога професора С. Андрієвської, професора ЗГМУ І. Волошиної  та завідувача кафедри кардіології НМАПО імені П. Л. Шупика професора Марини Долженко.

Головною темою заходу була первинна профілактика серцево-судинних захворювань та боротьба з тютюнопалінням.  Учасники зустрічі мали можливість відвідати доповіді на теми: ефективне лікування нікотинової залежності - важливий фактор значного зниження ризику кардіоваскулярних та легеневих захворювань; сучасні технології в первинній профілактиці серцево-судинних захворювань; цільовий рівень артеріального тиску, резистентна гіпертензія; первинна профілактика серцево-судинних захворювань та інші.

Але доповідь проф. С. Андрієвської «Міокардити. Клінічний випадок» дійсно викликала велику цікавість. Міжнародних рекомендацій на сьогодні на цю тему немає. Як лікувати? Кому лікувати? Багато відкритих питань. Тому дуже приємно, що завжди до Клубу сімейного лікаря приєднуються місцеві кардіологи, які навчалися на кафедрі  кардіології Академії та завжди приходять на майстер класи її викладацького колективу.