Google search

19 - 25 травня 2019 року у місті Зальцбург відбувся семінар «Maternal and Infant Health», у якому взяли участь молоді лікарі акушери-гінекологи та неонатологи з 23 різних країн. 6 викладачів з США, Австрії та Австралії прочитали лекції з питань ведення вагітності, пологів та раннього післяпологового періоду, ділились своїми знаннями та досвідом, ознайомили з результатами останніх рандомізованих досліджень.

Семінар було присвячено питанням передчасних пологів, сепсису, можливостям застосування УЗД у пологовій залі, ролі УЗД у діагностиці вроджених вад розвитку та у разі вагітності двійнею, реанімації новонароджених та принципами ведення недоношених дітей.

Аспірант кафедри акушерства і гінекології № 1, Слободян Юлія, виступила з доповіддю «Management of pregnancy complicated by placenta previa/percreta». Під керівництвом наукового керівника, професора О. Голяновського представила клінічний випадок аномально інвазивної плаценти: placenta percreta з інвазією у задню стінку сечового міхура із використанням ендоваскулярної методики тимчасової окклюзії черевної аорти для мінімізації крововтрати під час операції кесарева розтину.