Google search

6 - 7 червня 2019 р. відбулась науково-практична конференція «Первинна медична допомога в ракурсі світових практик» в якій взяли участь молоді вчені Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика.

Секція «Молодих вчених», яку організувала голова «Молодіжного напрямку» Української асоціації сімейної медицини Юлія Періг - аспірантка кафедри СМ та АПД Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика пройшла на високому рівні. Особливо приємно, що учасниками заходу стали не лише лікарі з України, а також Великобританії, Зімбабве та Індії.

В якості модераторів виступили Майкл Харріс, професор університету Бас (Великобританія) і Павло Колесник, національний представник України в EGPRN (Європейській науковій асоціації сімейної медицини). Також були присутні запрошені гості з Чехії та Нігерії.

Шляхом конкурсного відбору тез, що здійснювався попередньо, було відібрано 11 учасників до усної доповіді та 10 до стендової доповіді.

В усних доповідях на секції «Молодих вчених» призові місця посіли: 1 місце - Володимир Крамарчук (Дніпро), 2 місце - розділили між собою Олександра Алексейченко (Київ) і Іванна Шушман (Ужгород). У стендових доповідях перше місце отримав Джордж Куодза (Зімбабве), 2 місце - Владислав Березняков (Харків) і 3 місце посіла Антоніна Нірода (Ужгород).

Доповідачі, що успішно завершили он-лайн курс навчання від EGPRN, «The International Web-based Course on Research in Primary Health Care», отримали іменні сертифікати від європейської наукової спільноти в сімейній медицині. Професор Харріс наголосив, що даний курс є доступним для всіх бажаючих, хто отримав інституційне членство в EGPRN, а також тих лікарів, хто успішно проходить «АВС-курс», третій (заключний) етап якого запланований на осінь 2019 р.

Запрошені зарубіжні гості відмітили позитивними оцінками дослідження, які проводять молоді науковці в Україні і побажали успіху у подальшій роботі.