Google search

10 червня 2019 р. співробітники кафедри дитячих і підліткових захворювання, на чолі з завідувачкою кафедри Галиною Бекетовою, пройшли курс базових реанімаційних заходів «Основи підтримки життя» BLS відповідно рекомендацій ERC-2015, організованого на базі навчально-тренінгового центру МК «Добробут».

7 годинний курс CPR/BLS + AED  складався з теоритичної, практичної частини і демонстрації .

Програма теоретичного курсу: поняття про невідкладний стан людини, визначення ознак зупинки серця, порушення дихання, власної безпеки, виклику бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги та рятувальників, порядок надання домедичної допомоги при зупинці серця та порушенні дихання, допомога при зупинці серця з використанням автоматичного зовнішнього дефібрилятора, надання постраждалому стабільного положення.

На даному курсі кожен учасник оволодів наступними практичними навичками: виконання алгоритму базової реанімації на манекені одним і декількома рятувальниками протягом, як мінімум 3 хв; виконання алгоритму базової реанімації з використанням автоматичного зовнішнього дефібрилятора (безпечне та ефективне використання дефібрилятора, робота з різними сценаріями) на манекені одним і декількома рятувальниками.

Після тренінгу працівники кафедри склали теоретичну і практичну частину екзамену та отримали сертифікати.