Google search

Завідувач кафедри кардіології НМАПО імені П.Л. Шупика професор М. Долженко взяла участь, як тренер, в Азовській школі сімейного лікаря. Захід проходив із 31 травня по 2 червня 2019 року у місті Бердянськ.

Азовська школа - це інтенсивний освітній курс для фахівців первинної ланки із застосуванням новітніх навчальних методик та міжнародних алгоритмів медичної допомоги та без присутності представників фармацевтичних кампаній. Організатор заходу ГО «Асоціація серцево-судинної допомоги сімейної медицини» за підтримки НМАПО імені П.Л. Шупика, European Primary Care Cardiovascular Society, ГО «Академія сімейної медицини України», ГО «Центрального-Українська академія педіатрії», ГО «Здорова Людина Здорове Суспільство».

Захід відвідали сімейні лікарі з 14 областей України.

Слухачі мали можливість прослухати майстер-класи по артеріальній гіпертензії у дітей та підлітків (проф. І. Волошина),  та коморбідності при артеріальній гіпертензії (проф.М. Долженко), з комунікації із пацієнтом, офтальмоскопії. Отримати відповіді на питання: коли потрібен клопідогрель; яка гіпертензія вважається резистентною; як відмова від вживання солі знижує тиск; .як інтерпретувати різні картини очного дна; як співпрацювати з вузькими спеціалістами в інтересах пацієнта.

Учасники зустрічі висловили подяку організаторам і бажання взяти участь в заході такого формату наступного року.