Google search

16 - 17 травня 2019 року співробітники та молоді вчені кафедри ортопедії і травматології №1, взяли активну участь в проведенні конференції молодих вчених присвяченої Дню науки «Інтеграція здобутків молодих учених-медиків та фармацевтів в міжнародний науковий простір: сьогодення та перспективи», яка відбулася на базі НМАПО імені П.Л. Шупика.

Асистент кафедри ортопедії і травматології №1 Дмитро Штонда акцентував свою увагу на ускладненнях ендопротезування кульшового суглоба в матеріалах під назвою «Люксації голівки стегна після тотальної артропластики кульшового суглоба», де вказав на причини, які збільшують ризик виникнення подібного ускладнення, методи його лікування та профілактики, зазначивши, що дана проблема призводить до інвалідизації пацієнтів, що є важливою соціально-економічною проблемою.

Аспірант першого року навчання кафедри ортопедії і травматології №1, Олексій Оліфіренко презентував «Використання регенеративних технологій в спортивній травматології та ортопедії», зауважив, що часто спортивні травми потребують спеціального терапевтичного підходу для відновлення втрачених функцій кінцівки та повернення пацієнта у спорт.

Сама конференція включала мультимедійні доповіді, стендове ознайомлення з тезами, де взяли участь фахівці з доповідями та тезами різного профілю, і було представлено новітнє бачення у лікуванні і профілактиці різних захворювань.

На завершення плідного і насиченого дня відбулося обговорення питань, які з тих чи інших причин залишились не досить зрозумілі або потребували уточнення. Всі учасники конференції відзначили, що це чудова нагода підвищити свій професійний рівень, і побажали щороку проводити дану конференцію.