Google search

Рівень материнської смертності в Україні – один з найвищих в Європейському регіоні і значно перевищує показники Великобританії та Білорусі. Протягом 3 та 4 червня 2019 р. на базі Київської школи економіки відбувся міжнародний семінар з обговорення здоров’я матерів та дітей і наслідків рівнів материнських втрат та малюкової смертності для соціальної справедливості та економіки держав.

Зустріч була організована в рамках проекту Кентського університету (Великобританія), від якого до України прибула професор С. Кендалл, яка й доповіла про мету та завдання семінару. Робоча мова зустрічі була англійською. Від Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика в даному заході взяла участь к. мед. н., доцент кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги Т. Бухановська.

Метою даного семінару стало обговорення пріоритетів політики та проведення досліджень стосовно зниження рівнів материнської смертності та покращення здоров’я дітей у період реформи системи охорони здоров’я України.

Учасники заходу мали можливість обмінятися даними сучасних досліджень та інформацією щодо досвіду з питань материнського здоров’я, визначити пріоритетні напрямки для проведення досліджень щодо надання медичної допомоги матерям та дітям в Білорусі, Республіці Молдові, Грузії та Україні.

Під час семінару, учасники визначилися з пріоритетними напрямками для подальшої плідної співпраці та отримали відповідні сертифікати.