Google search

23 - 24 травня 2019 року у м. Тернопіль відбувся щорічний XVI симпозіум «Первинні імунодефіцити – шлях у доросле життя», організований Всеукраїнською асоціацією дитячої імунології, кафедрою дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО імені П. Л. Шупика у партнерстві із Тернопільським державним медичним університетом імені І. Я. Горбачевського.

Основні цілі заходу – навчання, тренінги та поширення знань щодо настороженості про первинні імунодефіцити (ПІД), а також обговорення нагальних питань імунологічної служби в Україні - таких як проблеми переведення пацієнтів у дорослу службу, генетична верифікація первинних імунодефіцитів, труднощі лікування пацієнтів із ПІД, доступність до лікування та створення реєстру пацієнтів із ПІД тощо.

Науковий симпозіум «Первинні імунодефіцити – шлях у доросле життя» викликав неабиякий інтерес у лікарської спільноти за рахунок якісного інформаційного контенту та розгляду актуальних практичних питань.

У роботі заходу взяли участь лікарі-педіатри, сімейні лікарі з Тернополя та Тернопільської області, працівники кафедр педіатричного профілю ТДМУ імені І. Я. Горбачевського, а також провідні лікарі-імунологи дитячі та дорослі з усієї України. Спікерами конференції виступили провідні експерти імунологи з України, а також фахівці з Польщі, Білорусі, Австрії та Греції.

Додатково до основної програми у рамках конференції проведено майстер-класи по наданню допомоги при анафілактичному шоку.

24 травня відбувся благодійний забіг «Лікарі проти раку», що мав за мету збір коштів для підтримки нашої колеги професора-імунолога зі Львова та голови пацієнтської організації, які страждають на цю недугу.