Google search

Американська діабетологічна асоціація ( ADA ) була заснована в 1939 р. шістьма провідними лікарями Америки. У вересні 1946 р. члени Асоціації провели зустріч в Торонто (Канада), щоб відсвяткувати двадцять п'яту річницю відкриття інсуліну.

Ця зустріч започаткувала традицію проведення щорічних великомасштабних конгресів для тисяч лікарів і провідних діячів, зацікавлених в дослідженнях, присвячених діабету та його ускладненням.

Американська діабетологічна асоціація  є національною некомерційною організацією з 40 дочірніми структурами з понад мільйоном волонтерів і майже 1000 співробітників, включаючи раду директорів.

У червні цього року співробітники кафедри діабетології Інституту сімейної медицини член-кор НАМН України професор Борис Маньковський та доцент Ірина Кондрацька взяли участь в щорічному з'їзді Американської діабетологічної асоціації, який проходив 7 - 10 червня в місті Сан-Франциско, США. Здобутий досвід буде застосований в роботі з пацієнтами та викладений нашим слухачам під час циклів ТУ.