Google search

1 - 5 червня 2019 року в м. Ліссабон (Португалія) відбувся Конгрес Європейської академії алергії та клінічної імунології (European Academy of Allergy and Clinical Immunology). Цей Конгрес щорічно проводиться у різних країнах Європи та збирає 8 - 10 тис. делегатів. Під час цієї події науковці та практичні лікарі з різних куточків світу представляють результати своїх досліджень і в той же час поповнюють скарбнички знань останніми досягненнями галузі.

Тематика роботи Конгресу була присвячена сучасним підходам до проблем епідеміології, етіології, патогенезу діагностики, лікування та профілактики алергічних, автоімунних захворювань, імунодефіцитних станів тощо.

Особливо приємним є той факт, що з кожним роком зростає представництво України на Конгресі, причому не тільки як делегатів, але й як спікерів на різних сесіях форуму. Цього року у межах Конгресу взяли участь провідні алергологи, імунологи та пульмонологи України.

Від НМАПО імені П. Л. Шупика в цьому форумі взяв участь професор кафедри фтизіатрії і пульмонології Інституту сімейної медицини Сергій Зайков, який представив результати спільних досліджень науковців кафедри та співробітників ДУ «Національний інститут фтизіатрії та  пульмонології імені Ф. Г. Яновського НАМН України» за темою «Бронхіальна астма та туберкульоз, як коморбідні захворювання» та «Гіперчутливість до антимікобакетріальних препаратів у хворих на туберкульоз легень».

Сподіваємось, що потужність наукових розробок у галузі алергології, імунології, пульмонології та фтизіатрії в Україні дозволить в майбутньому нашим досвідченим та молодим фахівцям вигравати гранти на участь у Конгресі ЕААСІ та отримувати призи за найкращі наукові дослідження.