Google search

22 червня 2019 року профспілковий комітет НМАПО імені   П. Л. Шупика організував для своїх працівників одноденну автобусну екскурсійну поїздку до історико-культурного комплексу «Замок Радомисль».

Під час екскурсії учасники поїздки відвідали та познайомилися з історією  «Замку Радомисль», як архітектурної та історико-культурної перлини поліського краю.

Історико-культурний комплекс «Замок Радомисль» цікавий тим, що з кожної сторони виглядає по-різному. Його площа складає більше 2500 кв. м. Споруда має три крила, поєднаних восьмиповерховою вежею. Архітектура будівлі вражає тим, що Замок не має фундаменту, а побудований на гранітній скелі, оточеній водою. Така особливість пояснює могутню позитивну енергетику Замка. Повітря тут має цілющі властивості.

Відпочатку етнографічний музей «Замок Радомисль» з’явився в 1612 році, як цех по виробництву паперу, побудований монахами за наказом архімандрита Києво-Печерської лаври Єлисея Плетенецького і відновлений  О. Богомолець.

В історико-культурному комплексі «Замок Радомисль» повністю збережені природні ландшафти і відновлені автентичні інтер’єри XVII-XIX століть. Замок розташований між двома водоспадами в парку зі старовинними скульптурами  XVII-XVIIІ століть. Парк складається з кількох островів, поєднаних місточками.

В замку знаходиться єдиний у світі Музей української домашньої ікони з експозицією «Душа України», який збирала на протязі 20 років О. Богомолець і аналогів яким у світі немає.  В колекції представлено більше 5-ти тисяч ікон XVI–XX століть із усіх регіонів України. Серед них — багатометрові домашні іконостаси і крихітні подорожні ікони, козацькі «ковчеги» і гуцульські складні ікони писані на полотні, вилиті з металу і вирізані з дерева.

Усі учасники цієї поїздки повернулися до м. Києва задоволеними, наповненими позитивними емоціями та цікавими враженнями.

Працівники Академії висловлюють подяку профспілковому комітету за приємні враження та можливість дізнатися багато цікавого й відкрити для себе сторінки  історії рідної землі, а також відпочити на лоні природи в такому казковому місці!