Google search

“Міністерство охорони здоров`я стало платформою, що допомагає об’єднувати іноземні та українські клініки в налагодженні професійних зв’язків. Важливо, що фахівці SickKids діляться з нашими лікарнями не лише своєю медичною експертизою, а й практиками управління медичними закладами.

Тут і стратегічне планування розвитку лікарні, і фінансове планування, фандрейзинг, робота зі спонсорами та благодійними організаціями”, - сказала гендиректорка Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Iryna Lytovchenko. 

Упродовж трьох днів іноземні фахівці провели близько 50 консультацій та лекцій для лікарів з усієї країни, а також спільно з українськими фахівцями “ОХМАТДИТу” здійснили декілька надскладних операцій дітям з важкими онкологічними захворюваннями мозку та епілепсією.

До команди експертів входять головний виконавчий директор благодійного фонду “SickKids” Тед Гаррард, Директор Програми стажувань для педіатрів України, яку вже 5 років поспіль реалізує SickKids Foundation разом із канадським Фондом «Діти Чорнобиля» Мирослава Ромах, директор Major Gifts фонду “SickKids” Ненсі Горватс, голова Центру з досліджень пухлин головного мозку “SickKids Hospital” Джеймс Т. Рутка, онколог SickKids, президент Міжнародного товариства дитячої онкології (SIOP) Ерік Буфе, лікар-невропатолог Тіна Гоу, начальник служби дитячої нейрохірургії Центру медичних наук Дитячої лікарні м. Вінніпег Колін Казіна.

Нагадаємо, “SickKids” - один з найпотужніших світових педіатричних закладів охорони здоров'я і провідний науковий центр охорони здоров'я Канади. Заснований у 1875 році, він є найбільшою дослідницькою лікарнею у Канаді, має численні наукові відкриття у сфері лікування дітей. Дана клініка вже має досвід роботи з Україною. З 2014 року вони реалізовують “Програму стажувань для педіатрів України” разом із канадським Фондом “Діти Чорнобиля”  (the Children of Chornobyl Canadian Fund (CCCF)).

Упродовж 10-13 червня 2019 неврологом, епілептологом Крістіною Го канадської дитячої клініки SickKids (Торонто, Онтаріо Канада) проконсультовані пацієнти з важкими формами Епілепсії. Такий візит заплановано в межах співпраці між SickKids Hospital та Національною дитячою спеціалізованою лікарнею «ОХМАТДИТ», яка є клінічною базою для багатьох кафедр Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика. Спільно із Тетяною Стеценко, доцентом кафедри дитячої неврології та медико-соціальної реабілітації НМАПО імені П. Л. Шупика та Галиною Федушкою, неврологом відділення дитячої неврології НДСЛ «ОХМАТДИТ» МОЗ України розглянуті випадки туберозного склерозу, геміплегічної мігрені, синдроми Дживонса, Отахари, Драве, Доозе, Ленокса-Гасто та ін; оглянуті пацієнти у відділенні інтенсивної терапії.

Також приділено велику увагу показам та проведенню стимуляції блукаючого нерву і кетогенній дієті для пацієнтів з Епілепсією. 

Дякуємо за отриманий досвід!