Google search

25 червня 2019 р. на базі Національної наукової медичної бібліотеки відбувся інформаційний день Програми академічних обмінів імені Фулбрайта в Україні. Метою заходу було ознайомлення аудиторії з можливостями, що їх надає Програма, та обговорення умов участі у конкурсах на отримання фулбрайтівських стипендій для навчання, стажування та проведення досліджень в університетах США. 

У заході прийняли участь представники ряду кафедр НМАПО імені П.Л.Шупика: педіатрії № 1, медичної статистики, терапевтичної стоматології, психіатрії та ряду інших, а також відділу міжнародного співробітництва. 

Учасники прослухали такі презентації: 

  • Досвід та переваги участі у Програмі Фулбрайта для дослідників (Олександр Звінчук, Проект USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я», Радник із зміцнення кадрового потенціалу в охороні здоров’я. Випускник Fulbright Visiting Scholar Program 2016 – 2017, місце стажування - University of Illinois at Chicago, США).
  • Досвід проведення наукових досліджень на медичному факультеті Єльського університету за підтримки програми Fulbright Visiting Scholar Program (Анна Яцишина, Інститут молекулярної біології та генетики НАНУ, Старший науковий співробітник, Випускниця Fulbright Visiting Scholar Program 2015 - 2016, місце стажування - Yale University, США). 

Програмою передбачено проведення щорічних конкурсів для студентів старших курсів та випускників ВНЗ, для молодих викладачів та дослідників, для кандидатів та докторів наук, дослідників та фахівців та інших. Підтримуються навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня магістра, проведення досліджень в університетах США тривалістю від шести до дев'яти місяців та інше. 

Більш детальну інформацію про умови конкурсів та кінцеві строки подання документів Ви зможете дізнатися на сайті www.fulbright.org.ua/